Onderzoek en tekenen!

Het is middenin de zomer. Veel werk ligt stil, en op een paar onderzoeken na heb ook ik vakantie. Dat betekent een weekje weg, werken in de tuin, lekker sporten en buiten zijn en vooral: tekenen. Ik geniet van deze hobby omdat het me rust brengt en ik, als ik teken, aan nergens anders denk. Echt fantastisch. Maar wist je dat je tekenen ook in praktijkonderzoek kunt gebruiken? Daarover gaat mijn nieuwste blog.

In dat blog lees je hoe je tekenvaardigheden tijdens de fasen van onderzoek kunt inzetten, hoe je visueel kunt werken als je focusgroepen organiseert en hoe je je resultaten interessanter kunt maken met getekende weergaven of een getekende presentatie. Voor mij echt bijzonder: zo kan ik mijn passie voor praktijkonderzoek en mijn creativiteit nog beter combineren, resultaten beeldend zichtbaar maken en mensen inspireren om hun verhaal met mij te delen door middel van tekentechnieken.

Misschien inspireert dit blog over onderzoek en tekenen je om ook te gaan tekenen, of om tekeningen in je onderzoek in te zetten. Om meer visueel te gaan werken. Ik help je graag. Wil je eens kennismaken, of samen kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen? Neem contact op en we maken snel een afspraak. Fijne zomer!

Lees ook

De juiste vragen stellen

Ben je bekend met het 6W-model voor het stellen van de juiste vragen? Er zijn nu nieuwe toepassingen voor dit model beschikbaar, om je nog beter bij je onderzoek te ondersteunen. Lees er meer over in mijn blog.
Lees meer

AI voor docentonderzoekers

In mijn nieuwe blog over AI voor docentonderzoekers geef ik tips en trucs om generatieve tools in te zetten bij je werk.
Lees meer