Academy

Ben je op zoek naar een cursus of workshop over onderzoeksvaardigheden? Dan ben je bij de onderzoeksconsultant aan het juiste adres. Het aanvragen van een cursus of workshop is zeer eenvoudig. Kies één van de onderstaande workshops en vraag deze aan. Dat kan via het aanvraagformulier, of door contact met mij op te nemen. Vervolgens maken we een afspraak voor een intakegesprek waarbij we beiden kijken welke vorm het beste past bij jullie vraag. Het doel daarbij is om kennis en ervaring te delen en zo te zorgen voor verdieping van onderzoeksvaardigheden en inzicht. Vervolgens doe ik jullie een voorstel voor tijd, duur en begroting. Als alles past gaan we aan de slag. Ik doe dat het liefst samen met het kenniscentrum of de opleiding waarvoor ik de cursus verzorg. Bijvoorbeeld door casusmateriaal  van het kenniscentrum te gebruiken, en door samen het programma samen te stellen. Samen maken we er een leerzame ervaring van.

Een workshop of intervisiesessie wordt verzorgd voor groepen tot ongeveer 15 personen.
Bij maatwerkcursussen zijn de groepen vaak wat kleiner.

Cursussen & Workshops

Starters

Begeleiding startende professionals

Aan het begin van ieder collegejaar starten er veel nieuwe docenten. Daarnaast wisselen professionele onderzoekers elkaar af bij de kenniscentra. Om de nieuwe docent/onderzoekers zo goed mogelijk te begeleiden kun je kiezen voor begeleiding van de nieuwe collega’s in kleine groepjes (of een-op-een) zodat ze goed voorbereid voor de klas staan of aan hun onderzoek beginnen.

1 dagdeel - vanaf € 1.400 Bekijk
Kwantitatief onderzoek

Geavanceerde kwantitatieve analyse

Deze workshop heeft als doel je vaardigheden voor gevorderde statistische analyse op te frissen. Ik bespreek het formuleren en toetsen van hypothesen, en ga dieper in op bivariate en multivariate toetsen zoals de t-test, variantie- en regressie-analyse. Hierbij maak ik gebruik van SPSS. Uiteraard ga ik op al je vragen in, of bespreek ik (op verzoek) specifieke statistische analyses.

1 dagdeel - vanaf € 1.040,-- Bekijk
Kwalitatief onderzoek

Interviewtechniek

Het interview als dataverzameling wordt steeds populairder. Dat komt onder meer omdat maatschappelijke vragen complexer worden. Ze kunnen niet met een eenvoudige vragenlijst beantwoord worden. In deze workshop neem ik je mee met het ontwikkelen van interview vragen, leer ik je hoe je interviews organiseert en laat ik je zien hoe je interviewtechnieken toepast. Zo kun je effectief en efficiënt interviews afnemen. 

1 dagdeel - vanaf € 1.400 Bekijk
Intervisie

Intervisie onderzoeksprocessen en teamwork

Tijdens onderzoek werk je vaak samen in teams. Dat brengt specifieke uitdagingen met zich mee, zoals bijvoorbeeld de ‘rolneming’ als het gaat om onderzoeksverantwoording, de interne communicatie en het schrijven van de rapportage. Tijdens deze intervisie bespreken we de teamuitdagingen in een veilige omgeving, zodat je van elkaar kunt leren.

1 dagdeel - vanaf € 1.400 Bekijk
Intervisie

Intervisie interpretatie en rapportage

Een van de lastigste zaken is het slaan van bruggen tussen de resultaten en de conclusie. Met andere woorden hoe kun je uit de (veelheid aan) resultaten een goede samenvattende conclusie schrijven en aanbevelingen doen? Neem je vragen en cases mee; het doel is niet om pasklare oplossingen te bedenken, maar meer ruimte en inzicht te creëren.

1 dagdeel - vanaf € 1.400 Bekijk
Kwantitatief onderzoek

Intervisie SPSS

Tijdens deze intervisie neemt iedereen z’n laptop (met SPSS) mee en een probleem, vraag of uitdaging als het gaat over de analyse in SPSS. We gaan samen aan de slag om van elkaar te leren en zo onze kennis van analyse (in SPSS) te verbeteren.

1 dagdeel - vanaf € 1.400 Bekijk
Kwalitatief onderzoek

Introductie ATLASti

Voor kwalitatieve analyse zijn vele softwarepakketten op de markt, de een heel duur en heel volledig, de ander wat goedkoper en eenvoudiger. In deze workshop maak je kennis met ATLASti, een pakket voor kwalitatieve analyse dat veel op hogescholen en in kenniscentra wordt gebruikt. Je leert hoe je bestanden in het programma inleest, in fragmenten verdeelt en codeert en ik laat je zien hoe je thema’s aanmaakt en visualisaties.

1 dagdeel - vanaf € 1.040,-- Bekijk
Kwantitatief onderzoek

Introductie SPSS

SPSS is een softwarepakket dat veelvuldig wordt gebruikt voor kwantitatieve analyses. Ook veel opleidingen gebruiken het en studenten leren om ermee te werken. Toch komt het vaak voor dat startende onderzoekers onvoldoende basiskennis van het programma hebben om ermee aan de slag te gaan. Deze workshop neemt je mee in de basisprincipes van SPSS. Hij is bedoeld voor startende onderzoekers, of voor onderzoekers die voor het eerst kwantitatief onderzoek gaan doen.

2 dagdelen - vanaf € 1.820 Bekijk
Academy

Maatwerkcursus of -workshop

Wil je een workshop organiseren, een heb je daarbij een specifieke vraag of uitdaging? Heb je het aanbod op deze website bekeken, maar staat jouw specifieke onderwerp er niet tussen? Dan is een workshop of cursus op maat iets voor je. Dat kan van alles zijn. Zo kan de workshop gaan over een aanstaand project over een bepaald onderwerp in het sociale domein, en willen jullie daarover brainstormen. Het kan ook zijn dat jullie informatie zoeken over een specifiek onderzoeksontwerp. Of je wilt een evaluatiedag organiseren over onderzoek, samen met de collega’s van je opleiding.

Wil je een workshop aanvragen of brainstormen over de mogelijkheden? Vul het aanvraagformulier in of neem contact op. Ik denk met je mee!