Over mijn passie voor onderzoek

Ik heb passie voor mijn vak, ik ben een analytische denker en ik heb een open, kritische en onafhankelijke houding. Ik breng deze passie voor onderzoek graag op iedereen over. Onderzoek neemt een steeds belangrijker wordende plek in onze samenleving in. Ik speel daar liefst een inspirerende en onderscheidende rol.

Met mijn achtergrond als socioloog, methodoloog en statisticus ben ik  een gedreven, hardwerkende expert op het gebied van onderzoek.

Mijn onderzoeksinteresse is erg breed en ik heb in de afgelopen 25 jaar veel expertise opgebouwd in methoden van onderzoek en statistiek in een breed scala van onderwerpen op het gebied van diversiteit, onderwerpen in het sociale domein, (geestelijke) gezondheidszorg, economie, onderwijsonderzoek en diergeneeskunde. Ook ben ik een ervaren leidinggevende in het onderzoek, als hoofd van onderzoeksteams en als leidinggevende in het onderwijs.

Als statisticus ben ik thuis in een breed palet aan technieken voor kwantitatieve analyse. Daarnaast heb ik meer dan 20 jaar ervaring met het doceren van onderzoeksonderwijs aan universiteiten en hbo-instellingen, en begeleid ik met veel inzet en humor studenten bij hun afstudeeronderzoek. Ten slotte heb ik in de afgelopen jaren veel managementervaring opgebouwd en expertise met betrekking tot het begeleiden van onderwijsinnovaties voor grote groepen professionals.

Ik schrijf graag over onderzoek. Daarmee deel ik mijn passie met zoveel mogelijk lezers en daar haal ik mijn inspiratie uit. Mijn bekendste werk is Wat is onderzoek?, een praktijkboek voor het hoger onderwijs. Het boek wordt veelvuldig gebruikt binnen het hoger en wetenschappelijk onderwijs en het wordt gezien als een standaardwerk in de onderzoeksmethodologie.

Daarnaast houd ik een blog bij over mijn ervaringen als onderzoeker, als schrijver en als consultant. Nieuwsgierig geworden? Veel leesplezier!

Ga naar mijn blog

Missie

Onderzoeksresultaten nemen een steeds belangrijker wordende plek in als het gaat om het maken van beleid, het inrichten van organisaties, het invoeren van maatregelen en het begeleiden van veranderingen. Ik inspireer mensen en organisaties bij het ontwerpen en uitvoeren van onderzoek, bij het duiden en gebruiken van de resultaten. Onderzoek moet je gewoon doen!