Actueel

Om de impact van praktijkonderzoek te kunnen zien hoef je maar een krant of tijdschrift open te slaan, een discussieprogramma op TV aan te zetten. Om hun argumenten kracht bij te zetten, maken mensen steeds vaker gebruik van onderzoeksresultaten. Meestal gaat dat goed, soms gaat dat fout. Meestal is dat interessant, soms is het een ‘open deur’. Op deze pagina vind je een overzicht van interessante artikelen over onderzoek, opiniestukken of hoe je onderzoek moet toepassen, hoe je resultaten moet interpreteren en vooral ook: hoe je onderzoeksvaardigheden laat zien. Naast blogs en opiniestukken laat ik je krantenartikelen zien en praat ik je bij over de nieuwste methoden en inzichten. Wil je meepraten, of heb je interessant materiaal? Neem contact met mij op.

2024

Kunstmatige intelligentie in het hoger onderwijs

Kunstmatige intelligentie is niet meer weg te denken uit het onderwijs. Je kunt je ertegen verzetten, maar je kunt het ook inzetten om kritisch denken te bevorderen. In mijn blog laat ik je met een voorbeeld zien hoe je AI in het onderwijs kunt gebruiken.
Lees meer

Interview over afstudeerbegeleiding

Vorige week gaf ik een interview over het begeleiden van afstudeerders en mijn ervaringen daarmee. Lees verder hoe dat verliep.
Lees meer

Afstudeerseizoen!

Begeleid je afstudeerders en ben je op zoek naar tips en advies? Lees dan mijn blog over het afstudeerseizoen.
Lees meer

Een nieuw boek over interviewen

Op 14 maart 2024 vond in Utrecht de feestelijke uitreiking plaats van het eerste exemplaar van mijn boek over interviewen.
Lees meer

Het onderzoekende gesprek

Lees in mijn nieuwste blog in welke mate intervisie op praktijkonderzoek lijkt.
Lees meer

2023

Onderzoeksacademy

Ben je op zoek naar een workshop, cursus of intervisie? In mijn nieuwste blog vertel ik je hierover.
Lees meer

Een verfrissende kijk op interviewen

Lees hier meer over mijn nieuwe boek. Het wordt in maart 2024 verwacht!
Lees meer

Groen in de stad en criminaliteit

Het aantal wijkactiviteiten en parkbezoeken hebben een gunstig effect op criminaliteit: die daalt in wijken waar men bezig gaat met het ontwikkelen van parken en meer groen. Meer hierover lees je in mijn blog.
Lees meer

Onafhankelijk of objectief?

De scheidslijn tussen onafhankelijkheid en objectiviteit is vaak dun. Ik schrijf erover in mijn laatste blog.
Lees meer

Ervaren Brede Welvaart in Brabant

Een jaar lang is hard gewerkt aan het rapport over ervaren Brede Welvaart in Brabant. Nu is het uit. In dit bericht lees je daar meer over.
Lees meer