Het onderzoekende gesprek

Intervisie is eigenlijk een onderzoekend gesprek.

Wist je dat het teamgesprek dat je voert bij intervisie coaching veel lijkt op onderzoek? Intervisie is eigenlijk een onderzoekend gesprek. Daarover gaat mijn nieuwe blogpost.In mijn blog kun je lezen op welke wijze deze gesprekken op onderzoek lijken, hoe je intervisie kunt inzetten bij onderzoek en hoe intervisie kan leiden tot nieuwe inzichten in je werk. Ik ben zeer benieuwd wat je ervan vindt. Als onderzoeksconsultant verzorg ik al jaren intervisie. Ik doe dat voor opleidingen aan hogescholen, bijvoorbeeld onder afstudeerbegeleiders. Ook verzorg ik intervisie voor onderzoekers, bijvoorbeeld in teams.

Intervisie-onderwerpen

Deze sessies kunnen gaan over uiteenlopende onderdelen van praktijkonderzoek: het ontwerp, de onderzoekskwaliteit, analyse, teamwork, rapportage en ga zo maar door. Hebben jullie belangstelling voor zo’n intervisie programma? Dan bespreken we eerst op welk terrein er vragen liggen van jullie kant.

Dagprogramma

Zodra we een programma hebben samengesteld voor de intervisie bereid ik de sessie voor. Op de dag zelf nemen de teamleden hun vragen, uitdagingen, cases en puzzels mee in de groep. Meestal is de intervisie onderdeel van een dagvullend programma. Zo’n dagprogramma bestaat dan uit twee delen. Eerst wordt een presentatie verzorgd over een onderwerp op het gebied van onderzoek, waarna de deelnemers in kleine groepjes hun intervisie sessie houden. De resultaten van deze sessies worden plenair teruggekoppeld en vervolgens bespreken we de inzichten met elkaar.

Belangstelling?

Wellicht wil je na het lezen van mijn blog zelf ook zo’n intervisieprogramma in je team organiseren. Heb je daarnij mijn advies of hulp nodig? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek. Samen kijken we naar de mogelijkheden, de planning en jullie wensen. Wil je na het lezen van mijn blog je ervaringen met mij delen? Ook dan kun je contact opnemen. Ik luister graag naar je verhaal. Wellicht kan ik je adviseren of ondersteunen bij het vinden van oplossingen.

Lees ook

15 jaar Monitor Talent naar de Top

Gisteren presenteerden wij de resultaten van de Monitor Talent naar de Top 2023. Meer lezen?
Lees meer

Reizen met de trein

Mijn nieuwe blog is uit. Daarin vertel ik over mijn treinreizen en onderzoek dat wordt gedaan naar het beste station. Meer lezen?
Lees meer