Reizen met de trein

In mijn nieuwste blog vertel ik over mijn reizen met de trein en onderzoek dat Prorail houdt om te bepalen wat het slechtste en het beste station is in Nederland. Dit type vragenlijstonderzoek wordt onder enorm grote groepen mensen gehouden, de steekproef is meer dan 80.000 personen. Ik heb er zelf ook weleens aan meegedaan. Meer lezen?

Enkelvoudig

Het onderzoek naar reizen met de trein is interessant omdat er er veel media-aandacht naar uitgaat en het eigenlijke onderzoek maar één factor meet, namelijk wat men het beste en slechtste station vindt. Er is niet gevraagd waarom men dat vindt, en ook achtergrondkenmerken van de (meestal) reizigers zijn niet of nauwelijks bekend. In mijn ogen kun je met zo’n resultaat vrij weinig en laat het veel ruimte voor interpretatie en invulling. Zo kun je niet vertellen waarom mensen een station goed of minder goed vinden en je kunt ook geen aanbevelingen doen voor verbetering of aanpassing.

Steekproefomvang

Zelf doe ik ook veel kwantitatief onderzoek, maar meestal zijn de datasets die ik bewerkt een stuk beperkter. Dat maakt voor de analyse natuurlijk niet uit, 10 of 10.000 respondenten, de opdrachten in het softwareprogramma zijn hetzelfde. Voor de interpretatie maakt het natuurlijk wel uit. Heb je een willekeurige steekproef van 10.000 panelleden uit een panel van 30.000, dan kun je misschien wel generaliseren. Bij slechts 10 deelnemers gaat dat niet lukken. In dat laatste geval doe je uitspraken over de deelnemers. Ook enorm waardevol, zeker als je met je onderzoek de diepte ingaat.

Wil je dat ik eens meekijk met jullie onderzoek? Of ben je op zoek naar een ervaren analist? Of naar een onderzoeker die kan meedenken met het opzetten van vragenlijstonderzoek? Neem contact op en kom kennismaken. Ik denk graag mee.

Ondertussen is dit alweer mijn laatste blog voor de zomervakantie. Zelf gaan wij weer heerlijk fietsen, en een weekje naar Normandie. Veel plezier en zon gewenst!

Lees ook

15 jaar Monitor Talent naar de Top

Gisteren presenteerden wij de resultaten van de Monitor Talent naar de Top 2023. Meer lezen?
Lees meer

Vijftien jaar vrouwelijk talent naar de top!

Sinds jaar en dag streven we naar een goede balans tussen mannen en vrouwen in de top van organisaties. Donderdag presenteer ik de resultaten van een onderzoek hierover. Meer lezen?
Lees meer