Onderzoeksacademy

 

Tussen Kerst en Oud & Nieuw zijn veel mensen vrij. Het is ook de enige week per jaar dat de Onderzoeksconsultant dicht is. Tijd voor reflectie, terugkijken op het afgelopen jaar maar ook vooruitkijken.

Plannen voor 2024

Wat zijn de plannen voor 2024? Welke activiteiten verwachten we bij de Onderzoeksconsultant? Waar ligt de nadruk op en wat gaan we ontwikkelen? Dit keer is dat vrij duidelijk. Naast onderzoek en advies gaan we aan de slag met het organiseren en verzorgen van workshops en eendaagse cursussen; een onderzoeksacademy. Dat gebeurde natuurlijk al, maar voor 2024 staat een uitbreiding van het aanbod op het programma. Deze uitbreiding bestaat uit workshops over kwalitatief onderzoek, over analyse met kwalitatieve software en uit intervisie over onderzoekskwaliteit, rapportage en presentatie. Daarnaast bieden we standaard workshops aan voor kwantitatief onderzoek, analyse met SPSS en onderzoekskwaliteit. Uiteraard is ook maatwerk mogelijk. Alles wordt straks zichtbaar op een nieuwe website. Ik verheug me zeer op het resultaat.

Voorbereiding

De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang: het schrijven van cursusomschrijvingen, het plannen van websiteontwerp, fotoshoot en teksten voor de verschillende pagina’s. Daarnaast kondig ik deze uitbreiding aan, via Linkedin, Facebook en andere social media. In mijn nieuwste blog kun je lezen wat het doel is van deze ‘ onderzoeksacademy’. Verder plan ik afspraken in met de webontwerpers, fotograaf en met mogelijke opdrachtgevers. Een eerste aanzet wordt al gegeven met een zestal workshops voor een grote kennisinstelling.

 

Neem contact op!

Misschien ben je op zoek naar een professionaliseringscursus? Bijvoorbeeld over onderzoekskwaliteit, het presenteren van resultaten? Of je zoekt een expert die je wil helpen bij het organiseren van intervisie in je onderzoeksteams? Heb je junior onderzoekers aangenomen en wil je dat ze een startcursus SPSS volgen? Neem contact op en we bespreken samen de mogelijkheden. Onderzoek doen is mijn passie. Er is niets mooiers dan deze passie te delen.

Fijne jaarwisseling en een goed 2024

 

Lees ook

Kunstmatige intelligentie in het hoger onderwijs

Kunstmatige intelligentie is niet meer weg te denken uit het onderwijs. Je kunt je ertegen verzetten, maar je kunt het ook inzetten om kritisch denken te bevorderen. In mijn blog laat ik je met een voorbeeld zien hoe je AI in het onderwijs kunt gebruiken.
Lees meer

Interview over afstudeerbegeleiding

Vorige week gaf ik een interview over het begeleiden van afstudeerders en mijn ervaringen daarmee. Lees verder hoe dat verliep.
Lees meer