Studiewinkel

Er is een nieuw platform voor al je studieboeken: Studiewinkel.

Als je studieboeken wilt kopen dan kun je natuurlijk naar een stenen boekhandel gaan, maar je kunt ze ook online bestellen bij de vele digitale boekenwinkels. Tot vorig jaar was er een grote leverancier voor studieboeken in het hoger onderwijs. Handig en goed vindbaar. Totdat deze er zeer plotseling mee stopte. Ook ik ontving vele vragen van studenten waar ze hun studieboeken moesten bestellen nu dat niet meer bij deze leverancier kon. Een aantal maanden was het onzeker waar en wanneer studieboeken leverbaar zouden zijn.

Sinds kort is er gelukkig weer een online platform voor al je studieboeken in het hoger onderwijs. Het heet Studiewinkel. Dit platform is opgericht door de educatieve uitgevers. Opleidingen kunnen daar hun boekenlijsten inleveren en vanaf aankomende zomer kun je als student daar ook al je studieboeken kopen. Een mooi initiatief. En een opluchting dat de boeken weer verkrijgbaar zijn.

Een bijkomend voordeel voor opleidingen is, dat op deze website een tool beschikbaar komt om zo boekenlijsten in te dienen, periodes aan te geven en controle te hebben over het proces bij het bestellen van leermiddelen. Voor studenten is met name de vindbaarheid en het ‘one stop shop’ principe een groot voordeel: voor al je boeken kan je op een plek terecht.

Ga je Wat is Onderzoek? gebruiken voor je opleiding? Of Thematische Analyse? Statistiek in Stappen? Ben je op zoek naar de nieuwste druk? Bij de Studiewinkel hebben ze ‘m zeker. Overigens kun je voor studiemateriaal bij het boek nog steeds terecht op de website bij het boek. En voor online materiaal kun je terecht op Boom Academie. Een overzicht van alle boeken die ik gemaakt heb vind je hier.

Ik houd jullie op de hoogte wanneer de website ‘live’ gaat. Heel even geduld nog.

Lees ook

Kunstmatige intelligentie in het hoger onderwijs

Kunstmatige intelligentie is niet meer weg te denken uit het onderwijs. Je kunt je ertegen verzetten, maar je kunt het ook inzetten om kritisch denken te bevorderen. In mijn blog laat ik je met een voorbeeld zien hoe je AI in het onderwijs kunt gebruiken.
Lees meer

Interview over afstudeerbegeleiding

Vorige week gaf ik een interview over het begeleiden van afstudeerders en mijn ervaringen daarmee. Lees verder hoe dat verliep.
Lees meer