Wat is een ‘gemiddelde student’?

In Science Guide van deze week staat een artikel over de ‘gemiddelde student’ en de constatering dat deze weinig animo heeft om de wereld te verbeteren. Interessante resultaten. Het artikel doet verslag van een onderzoek naar de houding van studenten ten aanzien van veranderingen in de wereld. Het resultaat laat zien dat studenten steeds meer een ‘neo liberale’ houding hebben en dat leidt tot de aanbeveling dat Bildung onderdeel van de vaardigheidstraining van studenten moet gaan uitmaken.

Ik sla echter aan op de titel waarin de ‘gemiddelde’ student wordt genoemd. Mijn vraag als onderzoeker is: wat is dat eigenlijk, de ‘gemiddelde’ student? Bestaat deze wel? Is een student technische wetenschappen gemiddeld genomen vergelijkbaar met een student theaterwetenschappen? Er kan echter geen sprake zijn van een gemiddelde student in de stricte zin van het woord. Daarvoor is de groep te divers. De auteurs van het artikel doen er goed aan om dit beeld te nuanceren, of een andere term voor de aanduiding van studenten te gebruiken.

Lees het hele artikel op de pagina van Science Guide.

Lees ook

Afstudeerseizoen!

Begeleid je afstudeerders en ben je op zoek naar tips en advies? Lees dan mijn blog over het afstudeerseizoen.
Lees meer

Een nieuw boek over interviewen

Op 14 maart 2024 vond in Utrecht de feestelijke uitreiking plaats van het eerste exemplaar van mijn boek over interviewen.
Lees meer