Professionalisering in onderzoek


Ben je op zoek naar professionalisering in onderzoek? Ik verzorg korte cursussen, presentaties en workshops op maat. Er is een grote vraag naar zulke (kortdurende) cursussen en workshops. Ik geef deze cursussen over tal van onderwerpen die met praktijkonderzoek, maar ook met statistiek te maken hebben. Dat doe ik voor zowel studenten als docenten en (externe) afstudeerbegeleiders (opfriscursussen docentvaardigheden), maar ook voor onderzoekende professionals.

Opfriscursussen

Zo geef ik opfriscursussen voor studenten bij de start van hun afstudeeronderzoek of bij de voorbereiding van hun master.

Ik neem de studenten mee terug naar de inleiding onderzoek(svaardigheden) en herhaal belangrijke keuzemomenten uit het onderzoek: de hoofdvraag en het ontwerp, de juiste vragen stellen, vertaalslag naar een goede methode. Naast tips voor de onderzoeksmethode en analyse geef ik schrijftips.

Het cursusaanbod is zowel in het Nederlands als in het Engels.

Cursussen voor professionals

Ook verzorg ik cursussen voor professionalisering in onderzoeksvaardigheden voor onderzoekers bij kenniscentra. Zo kan het voorkomen dat ik een eendaagse cursus kwalitatief onderzoek verzorg voor onderzoekers die verbonden zijn aan een kenniscentrum in de zorg, bijvoorbeeld voor de Zorggroep Alliade in Wolvega, in november 2022. Daarnaast geef ik presentaties en workshops over thematische analyse.

Op jouw aangeven kan ik ook een dag (deel) of avond vullen met een workshop over het stellen van onderzoeksvragen, of kwaliteit van onderzoek. Veel professionals zijn bezig aan hun master, of promotie. Een professionaliseringscursus onderzoeksvaardigheden kan je net het zetje geven dat je nodig hebt.

Cursussen voor docenten

Ook docenten hebben soms een opfriscursus nodig. Ik neem je mee in het begeleiden van studenten, met tips over afstudeerbegeleiding, beoordelingscriteria en tips voor het inrichten van onderzoeksonderwijs.

Daarnaast verzorg ik korte cursussen over specifieke onderwerpen, bijvoorbeeld bepaalde statistische analysemethoden, operationalisatie van begrippen en onderzoekskwaliteit.

Ben je geïnteresseerd in een van mijn cursussen? Bestaat er in je organisatie behoefte aan professionaliseringscursussen in onderzoeksvaardigheden? Heb je een leervraag die je wilt bespreken of zijn er onderwerpen waarvoor je maatwerk zoekt? Neem vrijblijvend contact op voor een orienterend gesprek.

 

Opdrachtgevers

Kenniscentrum Zeeuwse Samenleving
ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland
Alliade
Schouten University of Applied Sciences
Breda University of Applied Sciences
Gors