Perspectief van de onderzoeker

onderzoekende houding

Ik heb meer dan dertig jaar ervaring met onderzoek. Niet alleen als begeleider van studenten, maar ook als onderzoeker en adviseur. Daarbij ga ik uit van het principe: ‘ieder onderzoek is een project, maar niet ieder project is een onderzoek’. Als ik voor projecten wordt gevraagd, dan gebruik ik mijn onderzoekende houding voor de inhoud van het project. Daarnaast gebruik ik mijn kennis van methoden en systemen om het proces te benaderen. Deze systemische benadering zorgt ervoor dat ik met een helikopterblik naar de fasen van een project kijk. Op die manier kun je deze fasen met elkaar verbinden.

Een voorbeeld hiervan is het Interregproject ‘Werkinzicht’ . Voor dit project fungeer ik als inhoudelijk expert namens het ZB Planbureau. Dit project gaat niet zozeer over onderzoek, maar over de arbeidsmarkt in de grensregio tussen Nederland en Vlaanderen. Mijn onderzoeksvaardigheden en mijn methodologische kijk op projecten komen goed van pas.

Heb je belangstelling om met mij samen te werken? Gaat er een project starten, heb je behoefte aan iemand met een systemische kijk op zaken? Dan ben je bij mij aan het juiste adres!