Begeleiding en advies bij onderzoeksprojecten

Onder het motto: ieder onderzoek is een project, maar niet ieder project is een onderzoek, verzorg ik   . Als ervaren onderzoeker zet ik mijn onderzoeksvaardigheden in om projecten te ondersteunen en begeleiden. Graag vertel ik je hoe dat in z’n werk gaat.

Expertise gezocht

Steeds vaker worden onderzoeksresultaten ingezet om beleid uit te stippelen, of beslissingen te nemen. Echter, organisaties en bedrijven hebben lang niet altijd de expertise in huis om goed onderzoek uit te voeren. Veelal zijn hun experts gespecialiseerd op een bepaald domein en zeer ervaren als het gaat om de inhoud, het onderwerp waarmee ze bezig zijn. Bij het uitvoeren van onderzoek komt zoveel meer kijken dan kennis op een bepaald domein: je moet de juiste vragen weten te stellen, een systematische methode kunnen inzetten om deze te kunnen beantwoorden, en de verzamelde gegevens goed kunnen analyseren. Ten slotte moet je de resultaten handzaam kunnen samenvatten en ervoor zorgen dat deze worden ingezet in het bedrijf of de organisatie.

Expertise gevonden!

Ik help organisaties bij dat onderzoeksproces. Ik doe dat vanuit een onderzoeksperspectief, in een systematische benadering. Met een kritische, onafhankelijke en onderzoekende houding. Dit kan betekenen dat ik extern adviseur ben bij organisaties die onderzoek (laten) uitvoeren, of dat ik onderzoeksteams begeleid als critical friend. Ik doe dat als preferred partner bij kennisinstellingen, en als onafhankelijk expert bij organisaties die onderzoek uitbesteden. Ik help je de gegevens te duiden en hun resultaten in te zetten in hun organisatie. Daarbij let ik specifiek op de methode van onderzoek en de onderzoekskwaliteit.

Heb je behoefte aan iemand die met een helikopterview naar jullie onderzoek kijkt? Zoek je iemand die jullie project vlot kan trekken? Of heb je begeleiding en advies nodig bij onderzoeksprojecten, bijvoorbeeld bij de methoden van onderzoek of het interpreteren van de resultaten? Laten we dan snel een afspraak maken. Samen nemen we de mogelijkheden door en kijken we hoe ik je hierbij van dienst kan zijn.

Opdrachtgevers

Hogeschool Driestar Educatief
Het PON & Telos
Sia
Breda University of Applied Sciences
Stichting Reprorecht
Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap